LandEval
  • Αρχική
  • Το έργο
  • Ομάδα έργου
  • Επικοινωνία
  • GIS
Αναζήτηση περιοχής
  • Αξιολόγηση γαιών
Καλλιέργεια

Παρακαλώ επιλέξτε καλλιέργεια
Καταλληλότητα

Έδαφος
Κλίμα
Παρούσα περίοδος
2021 - 2050 (Εκπομπές RCP4.5)
2021 - 2050 (Εκπομπές RCP8.5)
Πράσινο Ταμείο
© Copyright LandEval. Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.

Μετατροπή συντεταγμένων

Δηλώστε τις συντεταγμένες της περιοχής στο Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς 1987 (ΕΓΣΑ) για μετατροπή σε Παγκόσμιο Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς (WGS)
X
Y

Υπόμνημα
Καταλληλότητα (κατά FAO) Περιγραφή
Πολύ κατάλληλη (S1) Περιλαμβάνει πόρους γης χωρίς σημαντικούς περιορισμούς που να εμποδίζουν μία επωφελή και συνεχή χρήση τους ή έχουν επουσιώδεις περιοριστικούς παράγοντες που δεν μειώνουν σημαντικά την παραγωγικότητά τους ή τα έσοδα από αυτούς και δεν απαιτούν επενδύσεις σε ασύμφορο επίπεδο.
Μετρίως κατάλληλη (S2) Περιλαμβάνει πόρους γης με περιοριστικούς παράγοντες οι οποίοι ως σύνολο εμποδίζουν μέτρια μια δεδομένη συνεχή χρήση τους. Οι περιοριστικοί παράγοντες μειώνουν την παραγωγικότητα των πόρων και τα έσοδα από αυτούς ενώ αυξάνονται οι απαιτήσεις σε επενδύσεις. Τα συνολικά πλεονεκτήματα από τη συγκεκριμένη χρήση αν και είναι ικανοποιητικά εκτιμούνται ως κατώτερα από όσα στην κλάση S1.
Οριακά κατάλληλη (S3) Περιλαμβάνει πόρους γης με περιοριστικούς παράγοντες που επιδρώντες σαν σύνολο εμποδίζουν έντονα μία δεδομένη συνεχή χρήση και μειώνουν σημαντικά την παραγωγικότητά τους και τα έσοδα από αυτούς. Οι επενδύσεις στην κλάση αυτή έχουν μόνον οριακή αποδοτικότητα.
Προσωρινά ακατάλληλη (N1) Περιλαμβάνει πόρους γης με περιοριστικούς παράγοντες που μπορεί κάποτε να ξεπερασθούν, αλλά δεν είναι εφικτό να βελτιωθούν με τις υπάρχουσες γνώσεις και τεχνολογία με μία αποδεκτή δαπάνη. Οι περιορισμοί είναι τόσο σοβαροί ώστε να αποκλείουν συνεχή και επιτυχή χρησιμοποίηση των πόρων κατά ένα δεδομένο τρόπο.
Μόνιμα ακατάλληλη (N2) Περιλαμβάνει πόρους γης με περιοριστικούς παράγοντες τόσο σοβαρούς ώστε να αποκλείεται κάθε πιθανότητα επιτυχούς και συνεχούς χρησιμοποιήσεως τους κατά ένα συγκεκριμένο τρόπο.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)
Ο χάρτης αξιολόγησης για την εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ παράχθηκε με βάση το . Σε αυτό γίνεται καθορισμός των κριτηρίων ποιότητας και παραγωγικότητας της αγροτικής γης και με βάση αυτά διαβάθμιση σε τέσσερις ποιότητες Γεωργικής Γης (Α έως Δ). Ελήφθησαν υπόψιν φυσικές και χημικές ιδιότητες των εδαφών (κλίση, κοκκομετρική σύσταση, βάθος κ.α.), η αρδευσιμότητά τους, η ταξινόμηση των εδαφών (οργανικά), προστατευμένες περιοχές (Natura 2000, Υγρότοποι Ραμσάρ), κ.α. Ο τελικός χάρτης αποτυπώνει τις κατάλληλες περιοχές για εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ με πράσινο χρώμα και τις μη κατάλληλες περιοχές με κόκκινο.